top of page
IMG_20211121_121833.jpg

Over de praktijk

Achtergrond

Mijn naam is Tom van der Lee (1974). Ik ben Gezondheidszorgpsycholoog (BIG-registratie 2006) en ben gespecialiseerd in de behandeling van PTSS en andere trauma gerelateerde klachten.

 

Tijdens mijn opleiding tot GZ-psycholoog in de Militaire GGZ (Ministerie van Defensie) raakte ik geïntrigeerd door het klachtenbeeld waar militairen en veteranen mee te maken kunnen krijgen als gevolg van de missies waarvoor ze voor hun land werden uitgezonden naar conflictgebieden. Na mijn GZ-opleiding werden klachten die het gevolg zijn van psychotraumatische gebeurtenissen als vanzelf mijn interesse- én expertisegebied. In de jaren die volgden heb ik een schat aan ervaring opgedaan met betrekking tot zowel Crisisopvang na schokkende gebeurtenissen (Instituut voor Psychotrauma; IVP) als diagnostiek en behandeling van Post Traumatische Stress Stoornis (o.a. Psychotrauma Expertise Centrum; PSYTREC en eigen praktijk) en andere traumagerelateerde klachten (GGZ en eigen praktijk).

​

Sinds 2019 ben ik als docent/opleider voor de VGCt verbonden aan Cure & Care Development te Arnhem. In het kader van de officiële post doctorale opleiding tot Cognitief Gedragstherapeut (VGCt) verzorg ik zowel de 100-uurs Basiscursus als de 100-uurs Vervolgcursus. Daarnaast verzorg ik (geaccrediteerde) supervisie in het kader van de officiële opleidingen tot EMDR-Europe Practitioner (VEN) en cognitief gedragstherapeut (VGCt)

​

Sinds 2001 heb ik zelf verschillende grote reizen mogen maken, waarin ik tal van situaties ben tegengekomen die zich niet lieten verenigen met mijn gebruikelijke houding tegenover nieuwe uitdagingen. Mijn inspiratie voor dit werk put ik dan ook voor een gedeelte uit eigen ervaringen die ik tijdens deze reizen zelf `aan den lijve' (o.a.) heb mogen ervaren.

​

Visie

De doelstelling van Praktijk `De Reiziger’ is om, samen met u, te onderzoeken wat u kunt doen om uw `reis’ te vervolgen. Bij trauma gerelateerde klachten betekent dit doorgaans dat uw klachten de focus van behandeling zijn. Soms blijkt het mogelijk (ook) iets aan de omstandigheden te doen. Het kan zijn dat we ook uw `gewoonte’ om problemen het hoofd te bieden kritisch moeten bekijken en deze zo nodig aan moeten proberen te passen.

​

Ik ben er op grond van (inmiddels) veel kennis en ervaring als traumatherapeut van overtuigd geraakt dat ieder mens over een gezond verwerkingsmechanisme beschikt en in staat is om de meest nare ervaringen een plek te kunnen geven. Ongeacht de ernst van de klachten. Ik geloof in het aanspreken van uw eigen kracht en mogelijkheden als vertrekpunt voor een effectieve (trauma)behandeling.

Foto%2520praktijk%25202020_edited_edited
bottom of page